Малдивите или Малдивските Острови се островска земја која се состои од група атоли воИндискиот океан, југозападно од Индија и околу 700км западно од Шри Ланка. 26-театолски групи на Малдивите содржат во себе 1.192 островчиња.Малдивите се познати посвоите природни убавини - син океан, бели плажи и умерени температури. Температуритена водата и воздухот се околу 30°С во текот на целата година.Главнииндустрии се туризмот и рибарството.Природните убавини се магнет затуристите и најважна индустрија на Малдивите. Поради прекрасните подводни коралнипејсажи, Малдивите се рангирани како една од најдобрите дестинации за нуркачите восветот.Еден типичен туристички комплекс на Малдивите се состои од ексклузивен хотелна сопствен остров, населен исклучиво со туристи и хотелските работници, без друголокално население.
 

ПРОГРАМА НА ПАТУВАЊЕТО:

1 ден Полетување од Скопје во 13:35 часот, пристигнување во Дубаи во 20:35.

2 ден Полетување од Дубаи во 03: 15 часот, слетување во Мале  во 08:25 часот. Трансфер со хидро авион или брз глисер до хотелот и сместување. Ноќевање.

3 до 8 ден Престој во избраниот хотел според табелата , слободно време за индивидуални активности и одмор.

9 ден Трансфер до аеродром. Полетување од Мале во 23:00 часот, слетување во Дубаи  во 02:00 часот, пристигнување Скопје наредниот ден во 12:35 часот.


МАЛДИВИ
ИНДИВИДУАЛНИ ПАКЕТ АРАНЖМАНИ

ХОТЕЛ  тип  услуга јануари февруари март април
FILHALHOHI ISLAND RESORT *** DBL 7FB од 1690
од 1690
1539 1539
MALAHINI KUDA BANDOS *** DBL 7HB од 1749 од 1529
од 1529 од 1288
HOLIDAY ISLAND RESORT & SPA **** DBL 7FB од 1659 од 1719 од 1669 од 1459
SUN ISLAND RESORT & SPA **** DBL 7FB од 1698 од 1685
од 1685 од 1469
ROYAL ISLAND RESORT & SPA **** Villa 7FB од 1865
од 1865 од 1865
од 1645
PARADISE ISLAND RESORT & SPA   **** DBL 7FB од 1750
од 1750 од 1750 од 1559
KURUMBA MALDIVES *****  DBL 7BB од 1890
од 1890 од 1790 од 1790

 * Цените се дадени по лице, изразени во EUR за уплата во денарска противвредност (1 € = 62 мкд.)


ВО ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ Е ВКЛУЧЕНО:
- Авионски превоз на релација  Скопје - Дубаи - Мале -Дубаи - Скопје 
- Аеродромски такси
- Сместување во хотел и услуга по избор од табелата на 7 ноќевања
- Повратен трансфер од аеродром Мале до соодветниот хотел (со хидроавион или брз глисер, соодветен според хотелот) 

ВО ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ Е ВКЛУЧЕНО:
- Патничко осигурување
- Индивидуални трошоци
ПОПУСТИ И ДОПЛАТИ:
- Доплата за еднокреветна соба според условите на одбраниот хотел (информации во агенцијата)
 
НАПОМЕНИ:
- За овој аранжман важат Општите услови за патување на СКТМ
- Цената е дадена по лице  за миниум 2 лица
-Цената зависи од моментално расположливите места на aвио компанијата, како и расположливоста по хотелите. 
- Цената може да биде променета без претходна најава, при промена на цените од страна на хотелите.

 

GALLERY