Согласно последните информации, надлежните власти во Египет донесоа одлука според која сите патници од сите националности кои патуваат во Египет од и по 01.09.2020 мора да приложат негативен PCR тест за да им биде дозволен влез во државата. 
 
Резултатите од тестот не треба да бидат постари од 48 часа, а децата со неполни 6 години не мора да приложуваат резултати или да бидат тестирани.  
https://www.sis.gov.eg/?lang=en-US