Image result for ОХРИД ВОДИЦИ" Image result for ОХРИД ВОДИЦИ"


ПРОГРАМА НА ПАТУВАЊЕТО:

05:30 ч. Поаѓање на групата од паркингот спорти хотел Холидеј Инн во Скопје.
Патување кон Охрид.
09:00 ч. Пристигнување во центарот на Охрид и упатување кон Градското пристаниште каде се одржува манифестацијата за осветување на езерските води и фрлање на светиот крст е предвидено во 10:00 часот.
Одбележувањето, чествувањето на големиот Христијански празник Водици или Богојавление во Охрид, претставува најголемо централно чествување според православните обичаи во цела Европа. Според најавите, предвиден е концерт на балканската ѕвезда Џибони, каде присутните заедно со него ќе уживаат во прекрасните песни и Охрид уште еднаш ќе докаже, дека станува значајна културно-туристичка дестинација на балканот.
18:00 ч. Поаѓање назад кон Скопје.


Цена на аранжманот: 600,00 мкд
термин: 13.01.2020


ВО ЦЕНАТА Е ВКЛУЧЕНО: 
- Автобуски превоз на дадена релација
- Придружник на патувањето 

НАПОМЕНА:
- За реализација на аранжманот, потребен е миниум од 50 патници.
- За овој аранжман важат општите услови на патување на СКТМ и САВАНА