Хотел Park  е најголемиот хотел во Блед, кој се фокусира на истакнување на природната убавина на околината. Со реновирањето, хотелот, кој е омилен кај гостите кои сакаат да бидат во центарот на настаните , затоа што е многу близу до шеталиштето Блед, ќе ја добиете титулата што ја заслужува  хотел со приказната за водата и паркот . Приказната за вода што го симболизира изворот на живот, езерото Блед и изворот на топлинска вода во Блед ќе бидат вклучени во архитектонскиот дизајн на простории со поглед на езерото Блед, обичните области и целата понуда на реновираниот хотел. Вториот дел од приказната е за паркот каде се наоѓа хотелот, а тоа е името на хотелот. Неговата приказна ќе биде претставена преку простории со поглед на паркот. Сосема нов уникатен изглед му се дава на зачудувачкиот затворен термички базен на горниот кат на хотелот со поглед на езерото Блед!Во цената е вклучено:
- Сместување по избор на услугата понудена во табелите
- Користење на базенот и собата за фитнес
- Попуст за користење на сауната на хотелот
- Попуст за користење на базенот во комплексот  Wellness Živa во  Rikli Balance Hotel
- Бесплатно WI-FI
- ДДВ

Доплата:
Новогодишната вечера  (задолжително)
Baby cot (до 2 години): 7,00 € за ноќевање
Туристичка такса :Возрасни  3,13 € по лице за ден Деца (7 – 17 години)
Администривна такса :1 ,00 € по лице (од 7 години ) за престој

Попусти:
- Деца до 6 години во двокреветна соба со 2ца возрасни(максимум 2 деца): - 100 %
- Дете до 6 години во двокреветна соба со 1 возрасен: -100% (по цена за еднокревена соба)
- Деца до 6-12 години во двокреветна соба или во suite со 2ца возрасни(максимум 2 деца):- 50%
- Деца до 6-12 години во двокреветна соба cо 1 возрасен: - 15 %
- Трет возрасен во двокреветна соба или во suite: - 30%


 

GALLERY