BRIT FLOYD се посветени на тоа да го оживеат Pink Floyd во секоја нота и секој потег, поради што заслужено се сметаат за нешто најблиску до Pink Floyd.
Важно е и да се напомене дека Brit Floyd доаѓаат со своја продукција: звук, светло и видео.
Билетите ќе бидат пуштени во продажба оваа среда, во 09 часот, преку продажната мрежа на Купи Карти За Се низ цела Македонија, по следниве цени и категории: 
ПАРТЕР 700 денари
ФАН ПИТ 1.000 денари

SILVER SEATS 1.200 денари (блок 5, 6, 10 и 11)
GOLDEN SEATS 1.500 денари (блок 3, 4, 7, 8, 9 и 12)
ВИП 2.000 денари (блок 13) 


После минатонеделното отворање на концертите во Софија и во Белград, со задоволство ве информираме дека конечно ги прецизиравме сите детали околу продажбата на влезниците за овој голем културен и музички настан, концертот на JETHRO TULL во Скопје. 
Билетите ќе бидат пуштени во продажба преку продажната мрежа на Купи Карти За Се низ цела Македонија по следниве цени и категории: 
ПАРТЕР – 1000 денари 
ФАН ПИТ – 1500 денари 
ТРИБИНИ (седење) – 2000 денари
Овој култен британски рок бенд, кој има снимено 30 албуми досега, а ги има продадено во над 50 милиони примероци, конечно доаѓа и во Скопје, во рамките на турнејата „50 years of Jethro Tull“. 
Се гледаме на 16-ти октомври, во СРЦ Кале!


 

Во рамки на последната светска турнеја, насловена како и нивниот последен албум "Score", популарното дуо ќе настапи во Скопје на 06ти октомври годинава, во ВИП Арена Борис Трајковски.
2 CELLOS за прв пат доаѓаат во Македонија со големо продукциско арена шоу, какво што во изминативе неколку години го имаат во сите големи арени низ целиот свет.
Билетите ќе бидат пуштени во продажба на 02-ри април во 09 часот наутро, преку продажната мрежа на Купи Карти За Се низ цела Македонија и онлајн на веб страницата на ККЗС, по следниве цени и категории:
ПАРТЕР 990 денари
ФАН ПИТ 1.500 денари (само 1.000 влезници)
ТРИБИНИ 1.200 денари (блок 1 и 15)
SILVER SEATS 1.500 денари (блок 2, 5, 6, 10, 11 и 14)
GOLDEN SEATS 1.990 денари (блок 3, 4, 7, 8, 9 и 12)