CITY BREAK

СТОКХОЛМ

СТОКХОЛМ

Стокхолм е главниот град на Шведска, но и најнаселен град на Скандинавскиот полуостров во кој живее 22% од населението во Шведска...

РИМ

РИМ

Рим - Можеби многу одамна веќе не е “caput mundi” – главен град на светот, но Рим е Вечниот град, каде што модерното и старото, минатото и сегашноста одат рака под рака...

БАРСЕЛОНА

БАРСЕЛОНА

Барселона – кралицата на Каталонија, освојува на прв поглед. Град со прекрасна архитектура, град кој го воодушеви Пикасо, градот на Гауди, Хуан Миро, Колумбо, паељи...

МИЛАНО

МИЛАНО

На прв поглед Милано изгледа како грациозен модел на писта со одлична коскена структура, екстравагантен стил и без очигледна душа...

ВЕНЕЦИЈА

ВЕНЕЦИЈА

За романтичарите Венеција е остварување на сонот. Позната како и “Огледало на душата“, “Кралица на Јадранот“, “Градот на вода“, “Градот на мостовите и каналите“...

ВИЕНА

ВИЕНА

Виена со сигурност е најелегантниот град во Европа. Преполн со антички архитектонски богатства, но сепак со многу извонредни современи згради...

БЕРЛИН

БЕРЛИН

Берлин, најголемиот и главниот град на Германија, нуди прекрасна комбинација на историја, ноќен живот, архитектура и култура...
АМСТЕРДАМ

АМСТЕРДАМ

Амстердам - градот на слободата и забавата, градот на уметноста и сликарството. Град кој може да се пофали со 1.600 културни настани во текот на годината и дури 40 музеи...

БРИСЕЛ

БРИСЕЛ

Главниот град на Белгија, Брисел, не е само главниот град на Европа. Ако досега не сте го посетиле Брисел, тогаш за Вас стои неоткриен еден встински мултикултурен град...

ИСТАНБУЛ

ИСТАНБУЛ

Истанбул – град, спој на култури, инспирација на многу писатели, уметници, сликари. Град за кој се напишани стихови, отпеани песни...

БЕЛГРАД

БЕЛГРАД

Најголемиот и главниот град на Србија - Белград, носи во себе еден посебен шарм на град кој се има преродено од сопствената пепел...

ХАМБУРГ

ХАМБУРГ

Хамбург - е град на северот од Германија, кој воедно е и втор по големина град во оваа земја. Посебен е по тоа што во него се соединуваат многу реки...

АЈНДХОВЕН

АЈНДХОВЕН

Ајндховен со сигурност не е првиот град кој што ќе ви падне на памет да го посетите при пристигнување во Холандија, но дефинитивно е град кој е вреден за посета...