Обединетите Арапски Емирати се федерација од седум емирати, поставени на влезот на персискиот залив, на југоисточниот дел на Арапскиот полуостров во југозападна Азија. Емират претставува политичка територија управувана од страна на династички арапски монарх, наречен Емир. Повеќето Емирати денес се исчезнати и се интегрирани во една поголема држава или ја имаат сменето титулата на владетелот (Малик, Султан..). Главен град на ОАЕ и втор по големина е Абу Даби, а најголем е Дубаи. Претседателската и премиерската функција е наследна, во моментов претседател е емирот на Абу Дабу – Калифа бин Зајед ал Нахјан, а премиер е емирот на Дубаи – Мухамед бин Рашид ел Мактум или познат како шеик Мухамед. 
     
                                         4 ноќи Abu Dhabi + 3ноќи Dubai

                
Цената на аранжамнот вклучува:
- Услуга на сместување во избраниот хотел на база на избраната услуга за време на избраниот термин
- 3 ноќевања – Дубаи + 4 ноќевања "Abu Dhabi"
- Трансфер Аеродром – хотел – Аеродром
- Трансфер Дубаи Хотел – / Дубаи Хотел –Abu Dhabi


Цената на аранжманот не вклучува:
- Авиобилет на релација Скопје- Дубаи- Скопје  
- Виза за ОАЕ - 85 еур
- Задолжително патничко осигурување
- Останати индивидуални трошоци и факултативни екскурзии.

GALLERY

Comments (0)

LEAVE A COMMENT


captcha
All comments have to be authorized by the website administrators for publication, so please give us some time to authorize the comment before you see it published.