ЕГИПЕТ

ЕГИПЕТ

ЕГИПЕТ

...

ХУРГАДА

ХУРГАДА

...
ИЗЛЕТИ

ИЗЛЕТИ

...

Египет е северноафриканска држава која последните децении доживува вистинска експанзија како туристичка дестинација. Лоциран е во североисточниот дел на континентот, се граничи со Либија, Судан, Израел, Гиза, и излегува на Средоземното и Црвеното море. Географски доминираат реката Нил со плодната зелена долина, како и источните и западните пустини. Престолнината на Египет е Каиро - најголемиот град на Африка, современа метропола со многубројни контрасти, од ексклузивни владини згради, палати, модерни објекти на најпознатите светски хотели, клубови, барови, бродови, ексклузивни ресторани долж брегот на реката Нил со три преубави острови, трговски центри, продавници, голф клубови...  до неурбанизирани квартови, руинирани згради, еднолични бои на пустината, шарени улични тезги.
Покрај многуте културно- историски атракции, Египет е дестинација со прекрасни летувалишта од кои најпознати се Хургада и Шарм Ел Шеик
(повеќе...)
Image result for HURGHADA Image result for hurghada egypt


ПРОГРАМА НА ПАТУВАЊЕ:
 1.ден СКОПЈЕ – ХУРГАДА
Состанок на скопскиот аеродром два часа пред полетување. Состанок на групата во 05:00 часот наутро, полетување на авионот во 07:05 часот (
AMV 7258). Предвидено време за пристигнување во 10:10 часот. По пристигнувањето, организиран трансфер до избраниот хотел и сместување во соба, според хотелските правила. Ноќевање.

2 – 6 / 13.ден ХУРГАДА
Слободно време за одмор и индивидуални активности, како и можност за користење на бројни факултативни излети (крстарење со брод, сафари, посета на Каиро, посета на Луксор …)

7 / 14.ден ХУРГАДА – СКОПЈЕ
Одјавување на собите во наведеното време според информација добиена од претставникот, согласно хотелските правила (најчесто до 12:00). Слободно време до организираниот трансфер кон аеродромот во Хургада. Предвидено полетување на авионот кон Скопје во 02:45 часот
(AMV 7257). Слетување на скопскиот аеродром наредниот ден рано наутро окoлу 06:05 часот.


ТЕРМИНИ НА АВИОНСКИ ЛЕТОВИ

ПОНЕДЕЛНИК

Поаѓање од Скопје (SKP-HRG): 07:05 – 10:10 (AMV 7258) 
Поаѓање од Хургада (HRG-SKP): 02:45 – 06:05 (AMV 7257) 

ЧЕТВРТОК – ДОПОЛНИТЕЛНИ ЛЕТОВИ
Поаѓање од Скопје (SKP-HRG): 11:20 – 14:25 (AMV 4258) 
Поаѓање од Хургада (HRG-SKP): 07:00 – 10:20 (AMV 4257) 
*Аранжманите со враќање во четврток имаат вкалкулирано престој во соба до времето за трансфер


>>> ХУРГАДА - КОМПЛЕТНА ПОНУДА НА ХОТЕЛИ <<<


ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ВКЛУЧУВА:
- Превоз со авион на релација Скопје – Хургада – Скопје, со чартер лет
- Услуга на сместување во избраниот хотел на база на избраната услуга за време на избраниот термин, према табелите во ценовникот.
- Трансфер Аеродром – хотел – Аеродром.
- Услугите на претставникот на организаторот или ино – партнерот на дестинацијата.
- Трошоци за организација на програмата.”

ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ ВКЛУЧУВА:

- Aеродромски такси во износ од 80 € по лице, освен за бебиња кои немаат полни 2 години
на датумот на враќањето

- Влезна виза за Египет (Маркичка која се купува на лице место, на аеродромот во Хургада и чини 25$ )
- Задолжително патничко осигурување.
- Останати индивидуални трошоци и факултативни екскурзии.”

УСЛОВИ И НАЧИН НА ПЛАЌАЊЕ:

- Плаќањето се врши исклучиво во денарска противвредност по курс од 62,0 ден. за 1 ЕВРО.
- За резервација потребна е аконтациска уплата од минимум 30% од вкупната цена на аранжманот, освен во ситуации кога е дефинирано поинаку (Early Booking…), а останатиот износ се плаќа најдоцна 14 дена пред започнување на аранжманските услуги.

*** Попустите за ран букинг (“Early Booking”) имаат валидност за резервации направени до и заклучно со датумот означен во табуларните ценовници. Истите не може да бидат комбинирани со други попусти и промоции. ЗА РЕЗЕРВАЦИЈА ПОТРЕБНА Е УПЛАТА ОД МИН. 50% ОД ВКУПНАТА СУМА НА АРАНЖМАНОТ. Сите резервации направени по предвидените датуми за рано букирање ке бидат наплатени по редовни, или ревидирани услови и цени актуелни во периодот на резервирање. Промени во резервации направени во предрезервацискиот период не се дозволени. Во случај на промена на веќе потврдена резервацијка (имиња/број на патници, хотел, термин, итн) цената на програмата ќе биде калкулирана редовно, без попустот за рано букирање, односно според цените актуелни во периодот кога се врши промената. Целосна доплата на аранжман резервиран во “Early Booking” период може да се разликува од стандардниот рок дефиниран погоре (14 дена пред поаѓање).***

* ВАЛИДНОСТ НА ПАСОШОТ ДА БИДЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦИ ОД ДАТУМОТ НА ПРИСТИГНУВАЊЕ
* ЗАДОЛЖИТЕЛНО ДВА ДЕНА ПРЕД ПОЛЕТУВАЊЕ ДА СЕ ПРОВЕРИ ТОЧНОТО ВРЕМЕ НА ПОЛЕТУВАЊЕ НА АВИОНОТ ОД СКОПЈЕ


ПРИЧИНИ ПОВЕЌЕ ЗА ДА ЈА ПОСЕТИТЕ ХУРГАДА...

8 причини зошто Хургада е вашата следна дестинација...?!

Одмор за трагачи по адреналин и авантури...


Шест прошетки што не смеете да ги пропуштите во Хургада...

 

Скриените богатства на Египет